Arrangementer

Program for 2024

Torsdag den 14. marts kl. 19.30. Generalforsamling i Vejlby Sognegård.
Efter generalforsamlingen viser vi film og billeder fra det gamle Vejlby-Risskov og snakker om dem.

Lørdag den 25. maj kl. 14.00-16.00. Byvandring med Steen Busck og Anne Stensgaard i Møllevangen. Mødested: Modsat Vericentrets parkeringsplads ud mod Vejlby Ringvej. Bemærk: Ved butikken MENU. Vi ser på det nye kvarter Risskov Brynet, som ligger i det tidligere industrikvarter ved Bryggervej. Her lå tidligere familien Villadsens gård Kristinelyst. Med udkørsel til Grenåvej lå også møller Meyers Marie Mølle samt Vejlby Bryggeri. Med tiden opstod der et helt lille villakvarter langs Grenåvej. På den anden side af landevejen kom der kolonihaver, som vi kigger ind til, før vi ad Agerbæksvej fortsætter til Risskov Efterskole, den tidligere Vejlby Landbrugsskole og Aarhusegnens Husholdningsskole. Turen slutter med en forfriskning på parkeringspladsen ved Menu (Vericentret), hvor Menu giver øl eller sodavand.

Torsdag den 19. september kl. 19.30 i “Salen” på Risskov Bibliotek. Svend Aage Madsen fortæller om sit Risskov.

Den berømte forfatter har boet på Vestre Strandallé siden 1968. Hvordan han har oplevet Risskov og de forandringer, der er sket i hans tid? Hvordan har et menneske med hans formidable fantasi befundet sig i et ganske almindeligt parcelhuskvarter som det vi andre lever i. Hvad siger dets steder og mennesker ham ? Hvordan ser han i det hele taget på de omgivelser, han færdes i i det daglige, og hvordan har hans syn på omgivelserne udviklet sig gennem årene ?

Servering ved vores arrangementer betales med et mindre beløb

Tirsdag den 22. oktober kl. 19.30 i Vejlby Sognegård. Historien om Vejlby-Risskov Idrætscenter og dets mange haller og faciliteter. Mogens Kloster, der gennem mange år har været tilknyttet Idrætscentret, fortæller om centrets “fortid, nutid og fremtid”.

Lørdag den 9. november kl. 10-15. Arkivdag ved Vejlbymodellen i Lokalcenter Vejlby.
Vejlby-Risskov Lokalhistoriske Arkiv holder åbent hus i kælderen under lokalcenter Vejlby (følg skiltene). Vi fortæller om arkivets arbejde og mulighederne for selv at komme i gang med lokalhistorien, f.eks. sit hus’ historie. Sammen med ældre tilstedeværende vejlbyere fortæller vi om modellens huse og de mange billeder og kort, der hænger i lokalet. Som noget nyt holder Folkehuset åbent denne lørdag og der serveres frokost og senere eftermiddagskaffe til et rimeligt beløb. Folkehuset har indgang lige overfor indgangen til Vejlby modellen.